Hva er Atlas?

Atlas er den øverste nakkevirvelen. Den bærer hodet vårt, men er tilsynelatende feilstilt hos de fleste mennesker!
Hva kan Atlaskorrigering hjelpe med?

Her er en liten film som forklarer hva atlaskorrigering er.

Hva kan atlasfeilstilling føre til?

Atlasfeilstilling gir en tilsynelatende benlengdeforskjell samt feilstillinger i bekken og hofte. Kroppens beskyttelsesreaksjon mot feilstillinger i ledd er statiske muskelspenninger, som over tid kan føre til alvorlige muskelplager. Dette inkluderer blant annet nakke, skuldre, armer, rygg, bekken, hofte, knær, føtter og kjeve.

Kroppen er et meget avansert selvhelbredende system. Med Atlas i korrekt stilling vil hver kropp på sin måte og i sitt tempo helbrede og balansere seg selv, og vil også gi andre behandlingsformer vesentlig bedre effekt.

Skjevheter i kroppen

Skjevstilling mellom Atlas og kraniet fører til andre skjevheter i kroppen, og kroppen kompenserer for dette etter beste evne. Redusert passasje for hovedledningen mellom hjernen og kroppen kan føre til forskjellige symptomer.

Sentralnervesystem og spinalvæske m.m. passerer gjennom åpningen i Atlas og hodeskallen. Blir åpningen innsnevret, kan den interne kommunikasjonen i kroppen bli mer eller mindre forstyrret.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster det?: Voksne: kr. 1640,-, etterbehandling kr. 750

Barn opptil 16 år: kr. 1090,-, etterbehandling kr. 500

Barn 0-1 år: Gratis ved behandling av en voksen

Klassisk massasje 30 min: kr. 750,-
Klassisk massasje 60 min: kr 1470,-

Hvor kan jeg bestille time?

Send e-post til: walliamundsen@hotmail.com

eller ring  +47 909 94 377

Hva er Atlas eller C1?

Atlas eller C1 er den øverste nakkevirvel. Den danner ledd med C0, nedre del av kraniet. Dette leddet er et såkalt eggeledd som står for nikkebevegelse og sidebøy. Hos mer enn 30 000 mennesker som jeg har undersøkt og behandlet har leddet hatt en feilfunksjon.

Etter korrigeringen har kroppene rettet på ubalanser og andre feilstillinger, noen momentant og andre over tid.

Hvorfor er musklene mine anspent?

Dette forklares ofte med feil arbeidsstilling, stress og psykiske påkjenninger.

Min forklaring er at kroppen beskytter seg selv mot et underliggende problem:

Høye skuldre og anspent nakke forårsakes av at atlas står feil og gjennomstrømmingen gjennom det store hullet i hodet er ikke optimal/for dårlig. Kroppen passer på at det ikke blir verre. Derfor stopper den også hos noen rotasjonen i hodet.

Hvordan vet man at atlas står feil?

Du har nakkeplager, vondt mellom skulderbladene eller ryggen for øvrig. Du har plager i bekken eller knær. Du har migrene, hodepine eller klasehodepine. Du har epilepsi. En feilstilling i kjeven gjør at du biter/ skjærer tenner, har under/over/kryssbit. Du føler deg anspent og sliten. Du sover dårlig.

Kanskje du har fått en diagnose på fibromyalgi-ME-utmattelsessyndrom?

Dette er de hyppigste symptomene jeg har opplevd hos kunder. Les om flere symptomer her.

Stå skulderbredt med føttene: Har du mer vekt på det ene benet? Ligg flat på ryggen med utstrakte ben: Er dette ubehagelig, vil du helst trekke opp knærne? Da står nok din atlas feil.

 

Hjelper atlaskorrigering ved sterke nakkesmerter?

Det har hjulpet mange, men det er ingen garanti for det. Har du prøvd alt annet så er det kanskje en atlaskorrigering som skal til.

Anspente beskyttende muskler i nakken kan føre til for trange åpninger for blodkar, nerver, spinalvæske, og grunnen til beskyttelsen er feilstillingen i øverste ledd.

Gjør atlasbehandlingen vondt?

Selve behandlingen er varsom, smertefri og kortvarig  (under 1 minutt). Den utføres også trygt hos nyfødte med kolikk/KISS eller hofteleddsdysplasi.

Hjelper atlaskorrigering ved ryggplager?

De fleste ryggplager hos mine kunder hadde kommet av konstante, kroniske spenninger (beskyttelse pga feilstillinger i ryggen). Spenninger relatert til prolapser er også beskyttelse.

Når atlas står riktig retter bekkenet seg øyeblikkelig, bena blir like lange (med unntak av ekte benlengdeforskjell) og kroppen finner tilbake til korrekt holdning, dvs at hele systemet hviler optimalt i seg selv utifra forutsetningene.

Muskelspenninger slipper momentant. Kroppen er for smart til å spenne muskler av gammel vane. Den jobber alltid så økonomisk som mulig.